11/07/2024
Pølsehorn

Pølsehorn 16 stk.

Sådan gør du

  1. Først rører du gæren ud i en skål med stuetempereret mælk i. Herefter tilsætter du ét æg, olie, sukker og yoghurt. Når det er rørt rundt, kan du hælde salt i og gradvist tilsætte melet. 
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter, indtil den er let at arbejde med. 
  3. Dejen skal nu hæve i én time, i en skål med et klæde over.
  4. Nu deler du dejen i to, ruller dem ud i to cirkler og deler dem i et lagkagediagram, som består af 8 lige store trekanter.
  5. Smør trekanterne med en kombination af tomatpuré og ketchup. Del derefter pølserne i to og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring den. 
  6. Lad pølsehornene efterhæve i 1 time på en bradepande med bagepapir på (de skal være dækket med et klæde). Når de har efterhævet, pensler du pølsehornene med sammenpisket æg og drysser med sesamfrø. 
  7. De skal bages i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 100 gram grahamsmel.
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 8 wienerpølser
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 20 gram gær
  • 2 æg
  • 1 dl. mælk
  • 50 gram tomatpuré
  • 50 gram ketchup
  • 0,75 dl. olie (fx olivenolie)
  • Sesamfrø

Andre opskrifter

Er du blevet lækkersulten?

Alle opskrifterne du ser her er opskrifter på produkter som vi sælger i butikkerne. Så er du lækkersulten, men gider ikke at bage selv, så bestil det her istedet.

Bestil nu
cross