11/07/2024
Othello Lagkage

Othellolagkage 12 personer

Sådan gør du

Lagkagebund:

  1. Først piskes æggeblommer, vaniljesukker og sukker til det er en luftig masse. Derefter piskes smørret i.
  2. Bland nu mandelmel, salt, hvedemel og bagepulver sammen og hæld det i dejen. 
  3. Pisk æggehviderne stive og rør ca. 1 spsk. i dejen og derefter foldes resten i. 
  4. Dejen skal fordeles i en smurt springform (20 cm i diameter) med bagepapir i. 
  5. Lagkagebunden skal bages i en forvarmet ovn på varmluft ved 175 grader i cirka 20 minutter. Når den er færdig, skal bunden afkøles helt og den deles derefter i to bunde.

Makronbund:

  1. Ælt flormelis, æggehvider og marcipanen sammen. 
  2. Placer en kagering (20 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir (sæt det rundt i kanten). 
  3. Fordel nu massen i kageringen. 
  4. Bunden skal bages i en forvarmet ovn ved varmluft 175 grader i omkring 15-17 minutter. 
  5. Bunden skal have lov til at køle af.

Creme m flødeskum:

  1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljen ud. Bland det herefter med sukker. 
  2. Rør æggeblommer, majsstivelse og vaniljesukkeret sammen i en gryde, hvorefter du pisker mælken i og varmer langsomt op til det koger, indtil det bliver en god, tyk vaniljecreme (vigtigt at røre konstant i blandingen). Når blandingen er færdig, hældes den i en skål og stilles i køleskabet, indtil den er kold. 
  3. Fløden piskes til en luftig flødeskum og vendes i vaniljecremen.

Samling af kage:

  1. Tag en kagering (20 cm i diameter) og placer den på et stykke bagepapir (kageplast skal på den indvendige side langs kanten). 
  2. Tag nu en af lagkagebundene og læg i kageringen og smør den med hindbærmarmelade (marmeladen skal være 1 cm fra kanten). 
  3. Brug nu halvdelen af cremen på bunden og læg makronbunden ovenpå og kom derefter det resterende creme på og læg den sidste bund på (bunden skal vende opad). 
  4. Tryk lagkagen en lille smule sammen (så sætter den sig bedre). Lad den stå på køl i minimum 3 timer.

Glasur:

  1. Tag glukosesiruppen og fløden i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
  2. Herefter skal du hælde chokoladen i en skål og røre det sammen indtil den bliver glat og blank.

Afslutning:

  1. Fjern kageringen og kageplasten. 
  2. Marcipanen skal æltes sammen med glukosesirup og flormelis (rul ud til en strimmel). Strimlen skal passe til kagens bredde og højde (cirka 65 cm). 
  3. Sæt marcipanbåndet fast rundt om kagen og påfør glasuren på kagens top. Giv den 15 minutter i køleskabet, så den får tid til at sætte sig.
  4. Lav en luftig flødeskum. Kom den i en sprøjtepose (med stjernetylle) og pynt nu kagen med flødeskummen.

Ingredienser

Lagkagebund

  • 90 gram sukker
  • 100 gram hvedemel
  • 5 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 60 gram mandelmel
  • 70 gram smør
  • 1 tsk. bagepulver
  • Salt

Makronbund

  • 2 æggehvide
  • 125 gram marcipan
  • 75 gram flormelis

Creme m flødeskum

  • 120 gram sukker
  • 30 gram majsstivelse
  • 6 æggeblommer
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl. sødmælk
  • 1,5 dl piskefløde

Samlingen

  • 50 gram glukosesirup
  • 150 gram hindbærmarmelade
  • 75 gram flormelis
  • 300 gram marcipan
  • 2,5 dl. piskefløde

Glasur

  • 100 gram mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 25 gram glukosesirup

Andre opskrifter

Er du blevet lækkersulten?

Suspendisse potenti. Vestibulum imperdiet tortor a sapien aliquet, ac hendrerit urna ullamcorper. Sed viverra ut lorem ut mollis. Aliquam feugiat et libero at sodales. Etiam pretium est in odio gravida egestas. Nulla sit amet diam ac nunc tempor ornare in vitae mauris. Aliquam nisi nunc, suscipit id elit a.

Bestil nu
cross