Lagkagebund:
- Først piskes æggeblommer, vaniljesukker og sukker til det er en luftig masse. Derefter piskes smørret i.
- Bland nu mandelmel, salt, hvedemel og bagepulver sammen og hæld det i dejen.
- Pisk æggehviderne stive og rør ca. 1 spsk. i dejen og derefter foldes resten i.
- Dejen skal fordeles i en smurt springform (20 cm i diameter) med bagepapir i.
- Lagkagebunden skal bages i en forvarmet ovn på varmluft ved 175 grader i cirka 20 minutter. Når den er færdig, skal bunden afkøles helt og den deles derefter i to bunde.
Makronbund:
- Ælt flormelis, æggehvider og marcipanen sammen.
- Placer en kagering (20 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir (sæt det rundt i kanten).
- Fordel nu massen i kageringen.
- Bunden skal bages i en forvarmet ovn ved varmluft 175 grader i omkring 15-17 minutter.
- Bunden skal have lov til at køle af.
Creme m flødeskum:
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljen ud. Bland det herefter med sukker.
- Rør æggeblommer, majsstivelse og vaniljesukkeret sammen i en gryde, hvorefter du pisker mælken i og varmer langsomt op til det koger, indtil det bliver en god, tyk vaniljecreme (vigtigt at røre konstant i blandingen). Når blandingen er færdig, hældes den i en skål og stilles i køleskabet, indtil den er kold.
- Fløden piskes til en luftig flødeskum og vendes i vaniljecremen.
Samling af kage:
- Tag en kagering (20 cm i diameter) og placer den på et stykke bagepapir (kageplast skal på den indvendige side langs kanten).
- Tag nu en af lagkagebundene og læg i kageringen og smør den med hindbærmarmelade (marmeladen skal være 1 cm fra kanten).
- Brug nu halvdelen af cremen på bunden og læg makronbunden ovenpå og kom derefter det resterende creme på og læg den sidste bund på (bunden skal vende opad).
- Tryk lagkagen en lille smule sammen (så sætter den sig bedre). Lad den stå på køl i minimum 3 timer.
Glasur:
- Tag glukosesiruppen og fløden i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
- Herefter skal du hælde chokoladen i en skål og røre det sammen indtil den bliver glat og blank.
Afslutning:
- Fjern kageringen og kageplasten.
- Marcipanen skal æltes sammen med glukosesirup og flormelis (rul ud til en strimmel). Strimlen skal passe til kagens bredde og højde (cirka 65 cm).
- Sæt marcipanbåndet fast rundt om kagen og påfør glasuren på kagens top. Giv den 15 minutter i køleskabet, så den får tid til at sætte sig.
- Lav en luftig flødeskum. Kom den i en sprøjtepose (med stjernetylle) og pynt nu kagen med flødeskummen.
Hvad er der i en Othellolagkage?
Hvis du aldrig har smagt en Othellolagkage og ønsker at sætte tænderne i dens udsøgte smag, behøver du blot svinge forbi dit lokale Bodenhoffs Bageri. Vores version af Othellolagkagen er selvfølgelig bygget op om den traditionelle opskrift, og vores kage er bagt på en perfekt vaniljebund, som vi smører med makroner og en frisk hindbærmarmelade. Dette gør vi for at tilføje et syrligt og sødt element, der går godt med Othellolagkagens flødecreme, flødeskum og marcipanlag. Alt dette går selvfølgelig op i en højere enhed med den blanke chokoladeglasur ovenpå.
Hvorfor hedder det en Othellolagkage?
I starten af 1900-tallet begyndte danske konditorer at kombinere deres kreativitet med bagværk, hvilket resulterede i mange fine kager såsom de klassiske medaljer, kartoffelkagen og Rubinsteinkagen. Mange valgte at opkalde deres opskrifter efter velkendte personer i skuespilkunsten, musikken eller eksempelvis litteraturen – og det er netop fra skuespilverdenen, at Othellolagkagen får sit navn.
Lagkagen er nemlig opkaldt efter William Shakespeares kendte teaterstykke “Othello”, der omhandler maureren Othello og den venetianske Desdemona og deres intense hengivelse til hinanden, jalousi, forræderi og raceforskel. Fordi Othello er mørk i huden og Desdemona er hvid, symboliserer Othellolagkagen deres kærlighed med dens lyse kage af marcipan og flødeskum og dens mørke chokoladeglasur.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad koster en Othellolagkage?
Hos Bodenhoffs Bageri varierer prisen på vores Othellolagkage alt efter, hvor stor den skal være. Hos os kan du købe en Othellolagkage til:
- 10 personer – 450 kr.
- 20 personer – 900 kr.
- 30 personer – 1350 kr.
- 40 personer – 1800 kr.
- 50 personer – 2250 kr.
Hvis du blot ønsker at afprøve vores Othellolagkage eller mangler den perfekte kage til morgenmads- eller frokostbordet, har vi også en mindre Othellolagkage, der er beregnet til 6 personer.
Hvad vejer en Othellolagkage?
Vægten på din Othellolagkage fra Bodenhoffs Bageri vil selvfølgelig variere alt efter dens størrelse.
Hvor mange kalorier er der i en Othellolagkage?
Othellolagkagen er rig på smagen, men ikke nødvendigvis så rig på kalorierne, som man måske kunne tro. Hos Bodenhoffs Bageri har vi udregnet alt, du behøver at vide om vores Othellolagkage.
- Energi: 1031 KJ
- Energi i Kcal: 245 kcal
- Fedt: 12 g
- heraf mættede fedt 6,4 g
- Kulhydrater: 32 g
- heraf sukkerarter 23 g
- Protein: 2,3 g
- Salt: 0,31 g
- Vandindhold: 53 g
Disse beregninger er lavet ud fra energiforholdene pr. 100 g.
Hvor længe kan en Othellolagkage holde sig?
Ligesom de fleste flødekager kan en Othellolagkage holde sig et par dage på køl, dog er det vigtigt, at den ikke står for længe. Det siges generelt, at en kage med fløde og lignende ingredienser kan holde sig i ca. 3 dage på køl. Står den længere, kan du nemlig risikere at flødeskummen og flødecremen bliver sur og dermed uspiselig.