28/02/2024

Emmerbrød

Vores Emmerbrød er bagt på emmermel fra den bornholmske valsemølle. Emmermel er en af de ældste kornsorter der findes, og er en fin fuldkornsmel hvor 100 % af kornet er brugt. Emmermelen giver et mørkt brød, med en både sød og karakterfuld smag.

Fremgangsmåde

Vand, gær, salt, honning og olie kombineres i en skål.

Halvdelen af melet tilsættes først og omrøres, hvorefter resten af melet gradvist inkorporeres.

Dejen fordeles jævnt i to smurte 1,6 liters stålforme.

Til koldhævning, dækkes formene enten med låg eller husholdningsfilm og placeres i køleskabet i 8-24 timer for at hæve. Jo længere hævetid, desto bedre resultat.

I ovnen bages brødene i cirka 40 minutter ved 210°, gerne med låg. Alternativt kan brødene pensles med vand.

For at måle kernetemperaturen, indsættes et termometer midt i brødet. Kernetemperaturen bør være 98°. Brødene skal have en gylden farve over det hele.

Efter bagning vendes brødene ud af formene og afkøles.

Ingredienser (2 stk. brød)

  • 5 dl. koldt vand
  • 10 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 dl. olie
  • 500 gram emmermel (evt. Bornholms Valsemølle)
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk. honning

Andre opskrifter

Er du blevet lækkersulten?

Alle opskrifterne du ser her er opskrifter på produkter som vi sælger i butikkerne. Så er du lækkersulten, men gider ikke at bage selv, så bestil det her istedet.

Bestil nu
cross